Omakuva

 Muita harrastuksiani

 

Kaikenlaistahan sitä tulee ihminen puuhanneeksi... Purjehduksesta, piparkakkumuotoilusta ja Unkarista on omat sivunsakin. Unkarin lisäksi olen hyötyharrastuksiksi opiskellut useita muitakin kieliä, niistä juttua täällä.


Tietokoneohjelmoinnista on hyötyä, jos kohta se voi käydä huvistakin. Ensimmäisen 8-bittisen tietokoneeni hankin marraskuussa 1985. Alusta pitäen katsoin, että minun tulee hallita kone ja osata ohjelmoida. Niinpä melkein ensi töikseni uudella koneella väsäsin nuottinimien harjoitusohjelman, jolla sittemmin koulutin lukuisia oppilaitani. Myöhemmin kirjoitin kielenopiskelua varten ohjelman, joka opettaa sanoja ja muistaa, mitä oppilas ei vielä osaa, ja keskittyy siihen. Päivitettyäni laitteistoni PC-koneeksi, siirryin ohjelmoinnissa Basicista Turbo Pascalin käyttöön, ja kirjoitin jo aikaisemmin mainitsemani sanakirjaohjelman. Tulevaisuudessa toivottavasti löytyy joskus joutilasta aikaa, että voin opiskella Windows-ohjelmointia. Tekstiä kirjoitan OpenOfficella, nuotteja Sibeliuksella.


Loppukesän ja syksyn liikunnantarpeesta osa tulee aina tyydytetyksi marjojen keräämisellä, joka on paitsi mukavaa ja marjat herkullisia, myös kahta kautta terveellistä sekä kansantaloudellisesti järkevää ja sen sellaista. Talvella hiihdän, enkä silloinkaan tunne tarvetta kuluttaa bensiiniä menemällä paljon kotikulmia kauemmas liikuntaa etsimään... kyllin tulee kulutetuksi muutenkin.


Pirjon keralla tulee puuhastelluksi puutarhahommiakin, kasveista rakkaimpana raparperi, joka tosin ei paljon muuta hoitoa tarvitse kuin muhevaa kompostia – mitä sitä omaa ympäristöään sotkemaan sellaisilla jätteillä, jotka lannoitteina tuottavat ruokaa...


Raparperipiirakat ovat jo nuoresta olleet suurta herkkuani, joten teen niitä silloin tällöin ja reseptikokoelmani on jonkinmoinen.Sivun yläreunaan