Siilinjärven
Suomi-Unkari Seura ry
   Viimeksi päivitetty  09.08.2012  last updated


Ajankohtaista

 

Ystävät – Barátok
 • Kuten sivun vasemmasta ylänurkasta näkyy, entinen nimemme
  Suomi-Unkari Seuran Siilinjärven osasto ry
  on siirtynyt historiaan.
  Vappuna pidetyssä kokouksessa hyväksyttiin myös uudet ajanmukaiset säännöt.

 • Kielipiiri jatkaa toimintaansa Ulla Nissin johdolla. Tarkemmat tiedot Ullalta, puh:040-565 6924.

 • Unkarilainen ateria syksyllä myöhemmin ilmoitettavana aikana.

 • Siilinjärven Unkari-fanien ja meidän hajdúböszörményiläisten ystäviemme vuosien ponnistelujen jälkeen olemme saaneet valmiiksi kirjan 'Ystävät – Barátok'.
  Kirjoja on myytävinä Siilinjärven kirjakaupassa, Keskus-Kukassa ja Vuorelan kuntoutumiskeskuksessa hintaan 15 €.
  Klikkaa kuvaa, kun haluat nähdä sen isompana.


Siilinjärven Suomi-Unkari Seura ry

Siilinjärven Suomi-Unkari Seura ry on perustettu 1983, alkuaan nimellä Suomi-Unkari Seuran Siilinjärven osasto ry. Osaston jäsenien lukumäärä on noin 50.


Valtakunnalliseen Suomi – Unkari Seuraan kuuluu n. 55 paikkakunnalla toimivissa osastoissa n. 5500 jäsentä. Pääseuran ja osaston yhteisellä jäsenmaksulla saa mm. neljästi vuodessa ilmestyvän Suomi – Unkari -lehden. Jäseneksi pääsee hakemalla jäsenyyttä osaston hallitukselta. Lehden ohella pääseura julkaisee kirjoja Unkarin ruoka- ja muusta kulttuurista sekä toki myös kielestä.


Osaston tavoitteena on Suomen ja Unkarin kulttuurisuhteiden kehittäminen, Suomen ja Unkarin ystävyyden lujittaminen ja yhteistoiminnan lisääminen, kuten jo osaston säännöt velvoittavat. Siilinjärven ystävyyskaupunki Unkarissa on Hortobágyn pustan tuntumassa sijaitseva Hajdúböszörmény, virallinen ystävyyskaupunkisuhde on solmittu vuonna 1987. Osasto vaalii yhteyksiä kuntien välillä, vierailijaryhmiä liikkuu kumpaankin suuntaan.


Hyvin monella osaston jäsenellä on ystävyyskaupungissa oma henkilökohtainen tuttava, ja varsinkin hallituksen jäsenillä jokaisella useitakin. Muutamilla on Unkarissa kesämökki tai viinitarhakin.


Osasto pitää Unkaria esillä järjestämällä unkarilaisten taiteilijoiden konsertteja, tanssiesityksiä ja taidenäyttelyitä, myös matkailuiltoja ja viininmaistajaisia, esitelmätilaisuuksia ja runoiltoja on ollut. Vuosittain järjestämme unkarilaisen aterian. Tuemme Suomen koulujen Unkari-tapahtumia ja Unkarin koulujen Suomi-tapahtumia. Kirjoittelemme paikallislehti Uutis-Jouseen kontakteistamme unkarilaisten kanssa.


Osaston tärkeimpiä yhteistoimintakumppaneita ovat Siilinjärven kunta, Kuopion Suomi – Unkari Seura, valtakunnallinen Suomi – Unkari Seura sekä Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus.